• Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
  • Verder dan alleen opleiden
  • Ruim 60 jaar ervaring
  • Door co-creatie een totaaloplossing

EVC-procedure

Dankzij EVC – Erkennen van Verworven Competenties is het mogelijk om praktijkervaring vast te leggen in een Ervaringscertificaat. De EVC procedures van Centrum VakErkenningen voldoen aan door de overheid gestelde eisen. Hierdoor ontstaat een objectieve beoordeling die kan leiden tot een branche erkenning en zelfs kan leiden tot vrijstellingen in het regulier onderwijs.

Onze EVC procedures zijn onderverdeeld in 3 categorieën, branche specifieke erkenningen, HBO procedures en MBO Procedures.

Een EVC procedure, Erkenning van Verworven Competenties, s het mogelijk om praktijkervaring vast te leggen in een Ervaringscertificaat. Hierdoor ontstaat een objectieve beoordeling die kan leiden tot een branche erkenning en zelfs kan leiden tot vrijstellingen in het onderwijs.  Dit kan veel tijd en kosten besparen bij het halen van een diploma (mbo of hbo). Daarnaast kan een EVC-certificaat noodzakelijk zijn bij het behalen van een branchecertificaat.

Kostenbesparing is mogelijk doordat u vrijstellingen in het onderwijs kunt behalen, omdat de eerder verworven competenties al met het ervaringscertificaat zijn aangetoond. Het behalen van een ervaringscertificaat + bijscholing kan dus een sneller en goedkoper alternatief zijn voor het volgen van een volledige mbo- of hbo-opleiding.

Graag adviseren wij u bij het maken van deze afweging. 

EVC interessant voor de werkgever

Wanneer een werkgever meer wilt weten over welke competenties haar medewerkers. Bijvoorbeeld om ze gerichter in te zetten of beter voor te bereiden op een scholingstraject. Of wanneer een organisatie afscheid moet nemen van werknemers, dan kan EVC worden ingezet als mobiliteitsinstrument.

EVC interessant voor de werknemer

Het ervaringscertificaat kan  een belangrijke schakel zijn wanneer iemand zijn competenties wil laten erkennen, bijvoorbeeld om aan te tonen wat hij waard is bij zijn/haar huidige of toekomstige werkgever. Of bijvoorbeeld om zijn huidige baan te behouden omdat er andere functie-eisen worden gesteld waar hij /zij aan voldoet qua ervaring, maar geen diploma voor heeft.

 

Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
Verder dan alleen opleiden
Ruim 60 jaar ervaring
Door co-creatie een totaaloplossing