• Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
  • Verder dan alleen opleiden
  • Ruim 60 jaar ervaring
  • Door co-creatie een totaaloplossing

verkort HBO Verpleegkundige Deeltijd (vouchers)

Niveau
HBO
Duur
16 - 24 maanden
Erkenning
Croho 34560
Lesweek
1 bijeenkomst per week
Schrijf je direct in

Het beroep

Vanuit een gedegen werkervaring als MBO-of Inservice Verpleegkundige ken je het verpleegvak door en door. Afhankelijk van je situatie werk je bijvoorbeeld bij een (thuis-)zorginstelling of -praktijk als werknemer of zelfstandige. Je bewaakt steeds de kwaliteit van medische handelingen die je deels ook zelf uitvoert. Je werkt samen met andere zorgverleners. Je werkt ook nadrukkelijk vanuit preventie en eigen regie van patiënten. Je kunt goed overleggen, organiseren en rapporteren. Je kunt praktijkonderzoek begrijpen en zelf uitvoeren.

Voor wie

U bent een ervaren verpleegkundige werkzaam in de gezondheidszorg. U heeft een Inservice of mbo 4 verpleegkunde diploma en een actuele BIG registratie. Heeft u dit en een gedegen aantoonbare werkervaring en/of relevante cursussen en bijscholing? Dan kunt u in 16 tot 24 maanden uw hbo Bachelor verpleegkundige halen. En wilt u dit vanuit een werkende situatie doen? Dan bent u bij Studiecentrum aan het goede adres.

Studieduur

16 -  24 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de verkorte hbo Bacheloropleiding tot verpleegkundige deeltijd is een mbo 4 verpleegkunde of Inservice diploma met actuele BIG registratie vereist. Voor het volgen van de opleiding is een relevante werkplek van minimaal 1,5 dag per week nodig. Een toelatingsgesprek maakt deel uit van de procedure.

EVC procedure
Heeft u een verpleegkundige diploma (mbo 4 of Inservice) en denkt u dat uw werkervaring tot meer vrijstellingen zal leiden? Dan is het mogelijk is om de EVC hbo Verpleegkunde te doorlopen. U kunt hiervoor kosteloos een Quick Scan doorlopen die een indicatie geeft of het volgen van zo'n procedure verstandig is.

Heeft u al zo'n procedure doorgelopen dan kunt u het gedetailleerde rapport hiervan samen met een onderbouwd vrijstellingsverzoek aan Studiecentrum toezenden. De examencommissie beslist binnen een aantal weken over dat verzoek.

Diploma en getuigschrift

Bij succesvolle afronding van de studie ontvangt u het getuigschrift hbo Bachelor verpleegkundige met graadtoevoeging Bachelor of Science (de titel BSc achter de naam) en 240 ECTS.

Vouchers

Kosten van het volgen van de Bacheloropleiding Social Work zijn bij een start na 1 september 2018 laag als gevolg van door OCW toegekende vouchers. Kijk bij vouchers (site Capabel Hogeschool) voor de voorwaarden.

Individueel of incompany

Voor zorginstellingen of wijkteams kan Studiecentrum een voorstel voor erkende bijscholing maken. Dit doen we samen met deelnemers en de afdelingen die binnen de instelling die verantwoordelijk zijn voor opleiden en ontwikkelen. Bel ons of vul een contactverzoek in en we maken een afspraak.

Wil je je gewoon vrijblijvend aanmelden of inschrijven dan kan dat ook direct bij Capabel Hogeschool. Hier zijn ook de startdata van de opleiding opgenomen.

Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
Verder dan alleen opleiden
Ruim 60 jaar ervaring
Door co-creatie een totaaloplossing

Inhoud

De inhoud van de verkorte HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige is afhankelijk van uw eigen werkervaring en vooropleiding. Onderstaande inhoudsomschrijving gaat uit van ten minste een kennis en vaardigheidsniveau van een afgestudeerd MBO 4 of Inservice Verpleegkundige. Het betreft een maximum aan onderdelen die nog gevolgd moeten worden. De indeling is in 4 trimesters, beroepspraktijkvorming en afstuderen.

Gezondheidsbevordering: 20 EC

  • Preventiegericht analyseren
  • Coordinatie van zorg
  • Verpleegkundig ondernemerschap

Samenwerken in de zorgketen: 20 EC

Vakinhoudelijk handelen: 20 EC

Kwaliteitszorg: 20 EC

Stage en afstuderen: 40 EC

De precieze indeling is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en kan afwijken van bovenstaande.

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. 

** De kosten van leermiddelen voor de opleiding Verkort Verpleegkundige geldt per schooljaar.

* Het studiegeld is inclusief alle examens en eenmalige herkansingen van deze examens.

Lesgeld in termijnen
12 termijnen van € 242,00
Lesgeld ineens
€ 2.900,00
Leermiddelen en online boekenpakket **
€ 750,00
Vereiste vooropleiding
MBO 4 Verpleegkunde of Inservice diploma met actuele BIG registratie