• Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
  • Verder dan alleen opleiden
  • Ruim 60 jaar ervaring
  • Door co-creatie een totaaloplossing

Personeelstekort in de Zorg & Welzijn

Het aantal vacatures in de sector zorg en welzijn waar geen geschikte kandidaat voor te vinden is groeit enorm. Bij zorginstellingen had de helft in het jaar 2017 problemen om vacatures in te vullen, in ziekenhuizen en instellingen voor de geestelijke gezondheidszorg lag dit percentage zelfs rond de 80%. Verder, daalt het aantal docenten voor de klas en is er een stijgende vraag naar bekwame pedagogische medewerkers.

Bovendien, is het aantal studenten die binnenkort uitstroomt in de sector zorg en welzijn, nog lang niet genoeg om het personeelstekort te vullen. Studiecentrum biedt de oplossing: Project Zij-Instroom (verder benoemd als PZI). Dit project koppelt potentiële zorg/welzijn medewerkers met werkgevers die kampen met een personeelstekort. 

Het doel van het PZI is om enerzijds het personeelstekort in de zorg en welzijn tegen te gaan en anderzijds mensen met een hart voor de zorg maar die niet de juiste papieren hebben, een kans te bieden op hun droombaan.

Wat biedt Studiecentrum?

Aan zij-instromers:

Wij geloven dat er een grote groep mensen is die zich kenmerkt als mensen met wat meer levenservaring en met een hart voor de zorg, maar die simpelweg niet de juiste papieren op zak hebben om in de zorg en welzijn sector te kunnen werken. Deze mensen willen wij een kans bieden.

Het PZI zal zich richten op de moeilijk vervulbare vacatures in de zorg en welzijn sector, namelijk Helpende (Plus), Verzorgende IG en Pedagogisch Medewerker. Dit zijn de opleidingen die in het PZI gratis worden aangeboden in de vorm van BBL. Het gaat hierbij om de niveau MBO 2, 3 en 4. Verder, komt u gelijk te werken bij een zorg- of welzijnsinstelling om gelijk ook in de praktijk te leren.

Aan zorg- en welzijnsinstellingen:

Wij bieden gemotiveerde en geschikte zijinstromers aan die zich met de juiste scholing tot ware zorg- en/of welzijnsprofessionals ontwikkelen. Wij verzorgen de werving, de selectie en de scholing van deze kandidaten en u als werkgever zorgt voor de financiering, waarbij u gebruik kunt maken van bijvoorbeeld de Sectorplanplus subsidie voor het opleiden van nieuwe instroom. Wij kunnen de opleidingen zowel op onze vestigingen als Incompany bieden.

De kandidaten kunnen gelijk meewerken in de praktijk dankzij onze unieke MBO BBL opleidingsvorm (1 dag in de 2 weken les, 15 maanden les) en flexibele HBO leertrajecten waarbij alleen de relevante modules opgenomen kunnen worden.

Start

Dit traject zal in de maanden september of november 2018 van start gaan. Kandidaten worden getest om na te gaan of ze geschikt zijn voor de opleiding naar keuze. Het gaat hierbij niet alleen om het werk- en denkniveau, maar ook om de juiste motivatie en persoonlijke competenties.

Interesse?

Wilt u zich als kandidaat aanmelden voor het PZI, stuur dan uw cv en motivatie naar arleny.viola@studiecentrum.nl. Geeft hierbij aan voor welke opleiding u zich aanmeld.

Bent u werkgever en wilt u meewerken aan dit initiatief? Neem contact op met de project leider Arleny Viola via arleny.viola@studiecentrum.nl. 

Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
Verder dan alleen opleiden
Ruim 60 jaar ervaring
Door co-creatie een totaaloplossing