• Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
  • Verder dan alleen opleiden
  • Ruim 60 jaar ervaring
  • Door co-creatie een totaaloplossing

Triage Vaardigheden

Niveau
MBO Niveau 4
Duur
2,5 dagen
Erkenning
CADD accreditatie
Certificering
Certificaat Triage met 20 CADD punten
Lesweek
5 dagdelen van 4 uren te verdelen naar voorkeur
Schrijf je direct in

Meerwaarde

Een doktersassistente is voortdurend bezig met triëren. De laatste jaren is triage uitgegroeid tot één van de belangrijkste taken van de doktersassistent. Voor een goede triage zijn communicatieve vaardigheden en kennis van anatomie, fysiologie en pathologie van groot belang. De incompanytraining Triage is bedoeld voor gediplomeerde dokters- en praktijkassistenten die graag hun triagevaardigheden willen opfrissen en verder uitbreiden.  

Deskundigheidsbevordering

Elke werkgever in de zorg wil de kwaliteit en deskundigheid van haar personeel vergroten. Studiecentrum kan snel en deskundig inspelen op ontwikkelingen in de markt en bij zorgwerkgevers op het gebied van deskundigheidsbevordering.

Studiecentrum biedt werkgevers en werknemers bijscholingen en opleidingen. De bijscholingen zijn gebaseerd op erkende mbo- of hbo-opleidingen, waardoor de scholing goed aansluit op de (wettelijke) eisen die gelden in de zorg. Om- en bijscholing van personeel komt niet alleen de kwaliteit van de zorg ten goede, maar zorgt ook voor behoud van personeel wanneer de werknemer toe is aan een vervolgstap in zijn carrière.

Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
Verder dan alleen opleiden
Ruim 60 jaar ervaring
Door co-creatie een totaaloplossing

Inhoud

In de triagetraining wordt gewerkt vanuit de NHG Triagewijzer. Deze geeft vorm aan (telefoon)gesprekken met patiënten volgens een communicatieformat.

Ook wordt er getraind op de volgende onderdelen

  • Medisch inhoudelijke kennis op basis van anatomie, fysiologie en pathologie
  • Risicogroepen
  • Alarmsignalen
  • Contextuele factoren die de urgentie beïnvloeden
  • Beroepshouding
  • Communicatievaardigheden

Training on the job

Het is mogelijk om naast de training van 5 dagdelen een dagdeel 'training on the job' in te plannen.

De trainer kijkt en luistert mee op de werkvloer. Na afloop geeft de trainer feedback aan de cursist. Dit onderdeel kan alleen worden ingepland als alle cursisten van de groep op 1 dagdeel bezocht kunnen worden. Wanneer dit niet mogelijk is, kan dit onderdeel ook apart ingekocht worden. Vraag hiervoor een offerte aan.

Lesgeld ineens
€ 570,00
Vereiste vooropleiding
Dokters- of praktijkassistente diploma