• Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
  • Verder dan alleen opleiden
  • Ruim 60 jaar ervaring
  • Door co-creatie een totaaloplossing

Cursus of maatwerk?

Studiecentrum heeft in zorg en welzijn een breed opleidings- en trainingsprogramma waarbij maatwerk binnen jouw organisatie mogelijk is. Naast bijscholingen en trainingen verzorgt Studiecentrum erkende opleidingstrajecten op branche, MBO en HBO niveau. De opleidingsinstellingen binnen studiecentrum hebben jarenlange ervaring met het verzorgen van opleidingstrajecten binnen organisaties (in-company), maatwerk opleidingstrajecten en het ontwikkelen van interne bijscholingen en trainingen. 

Open inschrijving cursus

Veel trainingen behoeven geen maatwerk oplossing doordat de leerbehoefte niet is gekoppeld aan de directe werksituatie. Een cursus in de vorm van ‘open inschrijving’, waarbij een medewerker, samen met werknemers van andere bedrijven, wordt gevolgd ‘buiten de bedrijfsmuren’. Veelal wordt dit gedaan indien het enkele medewerkers betreft. Zo heeft Studiecentrum voor medewerkers van verschillende organisaties de HBO-training Inclusieve arbeidsanalyse uitgevoerd. Deze training is in 4 maanden verzorgd waarbij de medewerkers 1 à 2 keer in de maand bij elkaar kwamen voor kennisdeling en het uitwisselen van ideeën. 
Ook op MBO niveau zijn diverse trainingen en bijscholingen verzorgd op deze manier.

Incompany cursus

In het verlengde van een ‘open inschrijving’ cursus is een ‘in-company cursus’. Hierbij is de werkplek nog steeds niet of nauwelijks relevant maar wordt daarentegen ‘binnen de bedrijfsmuren’ uitgevoerd. Tevens is het mogelijk specifieke aanpassingen te doen. Bijvoorbeeld specifieke situaties uit het in opdrachten te verwerken. Het herkenbaar maken door het doorvoeren van het bedrijfslogo en dergelijke (looks and feels) kan uiteraard ook.

Maatwerk

Maatwerktrainingen of -opleidingen daarentegen zijn specifieke opleidingen waarbij we uitgaan van het huidige of gewenste werkproces waarbinnen men werkt. Dit betekent dat er specifiek wordt gekeken naar de taken van de medewerkers. Alleen datgene dat men nodig heeft voor het uitvoeren van de functie wordt vertaald in een (modulair) leertraject.