• Erkende opleidingen op MBO en HBO niveau
  • Verder dan alleen opleiden
  • Ruim 60 jaar ervaring
  • Door co-creatie een totaaloplossing

Voordelen van een leertraject

Studiecentrum biedt de oplossing voor het alsmaar toenemende personeelstekort: Project Zij-Instroom. Dit project koppelt potentiële Zorg en Welzijn medewerkers met werkgevers die kampen met een personeelstekort.

Wat biedt Studiecentrum?

Wij bieden gemotiveerde en geschikte zij-instromers, die zich met onze scholing tot Zorg- en/of Welzijnsprofessionals ontwikkelen. Wij verzorgen de werving en de selectie van deze kandidaten, naast de scholing. Aan de hand van tests, sollicitatierondes en scholing komen we samen tot de perfecte kandidaat voor uw situatie.

Werving en selectie

Het werven en selecteren van geschikte kandidaten doen wij aan de hand van de volgende stappen:
1. Voorlichting over Project Zij-Instroom aan potentiële kandidaten
2. Assessments van het leervermogen en persoonlijke competenties
3. Sollicitatiegesprekken met potentiële kandidaten
4. Training van de sollicitatievaardigheden

Scholing van de kandidaten

De kandidaten kunnen gelijk meewerken in de praktijk dankzij onze unieke MBO BBL opleidingsvorm. Ze volgen 1 dag in de 2 weken les, voor 15 maanden. Alleen de relevante leermodules zijn opgenomen in het lesprogramma. Na 15 maanden zijn ze klaar om volledig mee te draaien!

Ondersteuning subsidie aanvragen

Er zijn verschillende subsidies waar u aanspraak op maakt bij een leerwerktraject. Hieronder behoren de Sectorplan Plus gelden, Stagefondsgelden en Subsidie Praktijkleren. Neem voor meer informatie contact op met ons infocentrum!

Opleidingsmogelijkheden

Studiecentrum start 4 keer per jaar met haar opleidingen. Neem dus nu contact op en ontdek de mogelijkheden voor uw situatie! Binnen Project Zij-Instroom wordt er gefocust op de volgende opleidingen: Verzorgende IG Verpleeg- en Verzorgingstehuizen en Thuiszorg, Verzorgende IG Kraamzorg, Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker en Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen.